Nejedná se o aktuální nabídku.

Angínovník

Angínovník je bylinka s plochými zelenými listy. V létě kvete drobnými oranžovými květy s červenými skvrnami. Pomáhá při zánětech horních…

Bazalka

Bazalka je letnička se silně aromatickými, velkými, tmavě zelenými listy. Hodí se do omáček, rajčatových salátů či k těstovinám. Dobře…

Bobkový list

Bobkový list je stálezelený keřík se silnou aromatickou vůní. V kuchyni jej nejlépe využijeme v sušené formě, protože má výraznější aroma…

Kari (smil italský)

Kari je keřík se stříbrně zabarvenými stonky a listy. Celá rostlina voní po kari koření. Ke konci léta kvete žlutými kvítky. Přidává se do…

Kopr

Kopr je bylinka s jemnou kořenitou chutí. Konzumní částí je list, který se řeže s celou rostlinou. Pro nákladání zeleniny se sbírá až v…

Koriandr setý

Koriandr je bylinka s výraznou a velmi specifickou chutí.Využití najde především v asijské a mexické kuchyni. Přidává se do masitých pokrmů…

Koriandr vietnamský

Koriandr vietnamský je pikantní asijská bylinka. Hodí se proto do asijských pokrmů – salátů, polévek, dušeného masa, ryb atd…

Levandule lékařská

Levandule lékařská je stálezelená, bohatě větvená, silně aromatická trvalka. V létě bohatě kvete fialovými květy. Díky voňavým květům je…

Libeček („maggi“)

Libeček je mohutná bylinka, která dorůstá výšky až 1 m. Jeho vůně připomíná polévkové koření, proto se mu také přezdívá “maggi”. Používá…

Majoránka

Majoránka je aromatická bylinka s drobnými lístky. Má nahořklou, jemně pikantní chuť. Používá se do masitých pokrmů, polévek, omáček, či…

Máta peprná

Máta peprná má velmi výraznou mentolovou vůni. Čerstvé listy dodají svěží chuť nápojům, koktejlům, salátům či omáčkám…

Máta peprná Multimentha

 

Máta citronová

 

Máta marocká

 

Mateřídouška

Mateřídouška je aromatická bylinka s drobnými lístky. Celé léto kvete světle růžovými kvítky.

Používá se zejména na přípravu čaje, lze ji využít také do léčivých koupelí.

Meduňka

 

Migrénovník (chřipkovník)

 

Olivová nať

Olivová nať je bylinka, která má jehlicovité lístky, jež po rozemnutí voní po olivovém oleji.

Lístky se hodí do těstovin, salátů, polévek, k masu či do omáček.

Oregáno (dobromysl)

Oregáno neboli dobromysl je bylinka s malými zelenými lístky. Má kořeněnou, lehce nahořklou chuť.

Ostropestřec

 

Pažitka

 

Petržel hladká

 

Petržel kadeřavá

 

Pelyněk Coca Cola

 

Rebarbora

 

Rozmarýn

 

Rukola

 

Rýmovník

 

Saturejka

 

Saturejka indiánská

Šalvěj

 

Tymián obecný

 

Tymián citronový

 

Yzop

 

A DALŠÍ…

          Nedostupné:

Máta čokoládová

 

Roketa