MÁTA MAROCKÁ

Máta marocká má oproti běžné mátě výraznější a jemnější chuť a není nahořklá. Preferuje slunné až polostinné stanoviště, chráněné před větrem. Při pěstování nezapomínejte na pravidelnou zálivku. Aby se nekontrolovatelně nešířila po záhoně, je vhodné ji pěstovat v květináči nebo pravidelně plít.

Použití v kuchyni: Používá se k přípravě osvěžujícího čaje, který už není potřeba sladit. Čerstvé listy dodají svěží chuť nápojům, koktejlům, salátům či omáčkám.

Jakou vybrat mátu? Záleží na tom, na co ji budeme chtít používat. Pokud do čaje, nápojů či pokrmů, tak vybíráme tu, která nám chutná nejvíce. Pokud jako léčivou bylinku, tak vybíráme tu nejštiplavější, protože má nejvyšší obsah mentolu.

Rostlina nemusí být aktuálně dostupná.