Petržel hladká se pěstuje jako letnička. Má výraznější chuť než petržel kadeřavá.
Použití v kuchyni: Využívá se především k dochucení polévek, omáček, pomazánek, majonéz a nádivek. Dobře doplňuje také čerstvou i dušenou zeleninu a pokrmy z masa.
Rostlina nemusí být aktuálně dostupná.
Na našem webu používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce. Kliknutím na tlačítko “Rozumím” nám udělíte souhlas k jejich sběru a zpracování.
Na našem webu používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” nám udělíte souhlas k jejich sběru a zpracování.