PETRŽEL HLADKÁ

Petroselinum crispum

Petržel hladká je bylinka s výraznější chutí než petržel kadeřavá. 

Použití v kuchyni: Využívá se především k dochucení polévek, omáček, nádivek, brambor či rýže. Dobře doplňuje také čerstvou i dušenou zeleninu a pokrmy z masa. Přidává se až na konci vaření nebo do hotového jídla, aby si zachovala svou chuť. Listy je možné používat čerstvé, sušit či zamrazit. 

Pěstování: Pěstuje se jako letnička, mráz snese jen krátkodobě. Nejlépe prospívá v dobře propustné, dostatečně vlhké, výživné půdě. Lze ji pěstovat nejen v záhonu ale i v nádobách. Sklízením celých stonků, ne pouze vrchních listů, se podpoří rychlejší obrůstání nových výhonků.

Rostlina nemusí být aktuálně dostupná. Rostliny lze zakoupit pouze přímo u nás v zahradnictví, nezasíláme je.