MÁTA MAROCKÁ

Mentha spicata

Máta marocká má oproti běžné mátě jemnější a sladší chuť bez ostrého mentolu.

Použití v kuchyni: Používá se k přípravě osvěžujícího čaje, který už není potřeba sladit. Čerstvé listy dodají svěží chuť nápojům a koktejlům. Dá se využít také k ozdobení pokrmů.

Pěstování: Nejlépe prospívá v propustné výživné půdě na slunci či v polostínu. Je vhodné ji pěstovat v květináči nebo odděleném záhonu, aby se nešířila nekontrolovatelně po zahradě.

Jakou vybrat mátu? Záleží na tom, na co ji budeme chtít používat. Pokud do čaje, nápojů či pokrmů, tak vybíráme tu, která nám chutná nejvíce. Pokud jako léčivou bylinku, tak vybíráme tu nejštiplavější, protože má nejvyšší obsah mentolu.

Rostlina nemusí být aktuálně dostupná. Rostliny lze zakoupit pouze přímo u nás v zahradnictví, nezasíláme je.